Sarımsak Tozu, sarımsak tüketiminin en pratik çözümüdür. Sarımsağın konulduğu bütün yemeklerde kullanılabilir ve lezzet bakımından taze sarımsakla arasında pek bir fark bulunmaz. Saklama koşullarına dikkat edildiği halde uzun zaman dayanabilir. Koku bakımından ise kurutulmamış sarımsaktan daha az kokar. Kullanım kolaylığı olduğu için vakit sıkıntısı yaşayanlar tercih etmektedirler. Faydası ise diğer yeşil sarımsak ile aynıdır. Sanayi tipi şarküteri ürünlerin de sarımsak tozu sıkça kullanılmaktadır. Saklama koşulları ise baharatlarla aynıdır. Cam kavanozda gün ışığı almayan yerde saklanmalıdır. Yine nemli ortamda ve ağzı açık saklanmamalıdır. Üzeri açık bırakıldığında nemlenir ve lezzeti, kokusu sekteye uğrar.
Sarımsak tozu Yapılışı:
Evde sarımsak tozu yapmak çok kolaydır. İstenilen ölçüde hazırlanabilir. Biz burada 300 gr sarımsak tozu tarifi vereceğiz. Sarımsaklarımızı kabuklarından tamamen arındıralım ve baş kısımlarında bulunan tepecikleri temizleyelim. Bunu yapmamızın nedeni, sarımsak tozunun rengini olduğundan daha güzel yapabilmek içindir. Bu işlemin ardından sarımsakları yuvarlak şekillerde doğrayalım.
Doğramış olduğumuz sarımsakları yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yayalım. Bu aşamada sarımsakların üst üstte gelmemesine dikkat edelim ki iyice pişsinler. 200 derecelik fırına koyalım ve iyice kuruyana kadar kavuralım. Sarımsakların rengi değiştiğinde ve ele alınınca sert bir hal aldığında sarımsaklar iyice kurumuş demektir. Bu işlem sona erdiğinde fırın tepsisinden sarımsakları bir bez veya tülbent içerisine alalım. Sarımsaklar iyice soğudukları zaman tülbenti yada bezi bohça haline getirip bir havan içerisinde un halini alana kadar iyice dövelim. Aynı işlem blender ile de yapılabilir. Un halini alan sarımsak tozunu 30 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirelim. Son olarak sarımsak tozunu karıştırıp cam kavanoz içerisine koyalım ve kapağını kapatalım. Sarımsak tozunun aylarca tazeliğini koruması için karanlık odada saklamak en idealidir. Yemeklere lezzet katacak olan sarımsak tozu tüketime hazırdır.